Erkek Seyrek Saç Modelleri


Erkek Seyrek Saç Modelleri

Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de saç modelleri konusunda birçok farklı seçenek mevcuttur. Uzun ve gür saçlara sahip erkeklerde farklı varyasyonlar yapmak mümkün olmakla birlikte, ince telli ve seyrek saçlı erkekler için her model uygun olmayabilir. Bu sebeple mevsimlere göre değişiklik gösteren saç kesim modellerini tercih etmek gerekir.

Dağınık saç modeli: Seyrek saçların gizlenmesine imkân sağlayan bir saç modeli. Saçları şekillendirirken seyrek bölgeler kapatılarak saçların kafada eşit bir şekilde ve orantılı görünmesi sağlanabiliyor. Köpük veya saç jölesi kullanarak saçlara hacim verilebilirken, gün boyu kalıcı bir şekilde bozulmadan kullanım mümkün olabiliyor.

Katlı saç kesim modeli: Saçları normalden daha seyrek olan erkeklerin kullandığı saç modellerinden biri olan katlı kesim modeli, seyrek bölgelerin kapatılarak her tarafın eşit görülebileceği bir şekilde uygulanabiliyor. Her bölgesi eşit kesilerek orantılı bir görünüme kavuşan saçlar, bir miktar saç köpüğü kullanılarak daha hacimli bir görünüme sahip olabiliyor. Jöle kullanarak gün boyu bozulmadan kullanılabilen katlı kesimde en önemli husus, bütün bölgelerin eşit bir şekilde kesilmesine dikkat edilmesidir.

Saç boyası: Seyrek saçlar sebebiyle dilediği model saç kesimine sahip olamayan erkeklerin en büyük kurtarıcılarından biri de saçların boyanmasıdır. Saç tellerini kalınlaştıran boya, istenilen saç kesimlerinin yapılabilmesine olanak sağlamaktadır. Seyrek bölgelerin görünürlüğünü azaltarak saçları olduğundan hacimli göstermesi boyayı seyrek saçlı erkekler için bir seçenek haline getirmektedir.

Yana taralı ve dağınık hareketli saç modeli: Seyrek saça sahip olup yüzünü fazla öne çıkarmak istemeyen erkeklerin tercih ettiği modellerden biridir. Saçları yana taramak suretiyle daha hacimli bir saç görünümü elde edilen bu kesim, her mevsimde rahatça kullanılabilir. Kısa ve seyrek saçlarda uygulanan dağınık saç modeli de seyrek bölgelerin daha az görülmesini sağlayan şık bir saç kesim tarzı olarak öne çıkıyor.

Yorumlar