Saçınızı Daha Hızlı Uzatmak İçin 6 Faydalı Adım

Hızlı Saç Uzatma


Saçınızın nasıl daha hızlı ve daha uzun uzamasını sağlayacağınızı merak eden yüzlerce kişiden biri olabilirsiniz. Saçınız vücudunuzun önemli bir parçasıdır. Saçlarınıza ne kadar çok dikkat ederseniz; daha sağlıklı ve daha uzun olacaktır. Yani diğer her canlının da bakıma ihtiyacı var, yoksa büyümesi için doğru vitaminlerle besleniyor.

Sağlıklı vücut, sağlıksız vücuttan çok daha iyi gelişir. Benzer şekilde, sağlıklı bukleler, sağlıksız veya hasar görmüş saçlardan daha hızlı büyüyecektir. Bununla birlikte, saçınızı nasıl daha hızlı uzatacağınızı öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki faydalı şeylere bir göz atın.

Sağlıklı Diyet

Sağlıklı bukleler istiyorsanız taze meyve, sebze ve protein tüketmelisiniz. Bol miktarda Omega 3 ve 6 aldığınızdan emin olun, bu size daha uzun saçlar verecektir. Balıkta, somon balığının yanı sıra margarin ve ayçekirdeğinde bulunurlar. Ayrıca yumurta, süt ve et gibi bol miktarda doğal besin almanız gerekir. Ayrıca sigara ve kafeinden de kaçınmalısınız.

Vitaminler

Saçlarınızı sağlıklı tutmak için bol miktarda vitamin almanız gerekir. A, E, C, B5, B5 gibi vitaminler sağlıklı ve canlı yeleleriniz için gereklidir. Sadece sağlıklı saçlar için çoklu vitamin takviyesi de alabileceğiniz değil.

Egzersiz Yapmak

Saçlarınızıgüçlü tutmak istiyorsanız, düzenli egzersiz yapmanız gerekir. Düzenli egzersiz vücudunuzu ve buklelerinizi güçlü ve sağlıklı kılar. Her gün kardiyovasküler egzersiz yaparsanız kan dolaşımınız artacaktır. Buklelerinizi güçlendirmek için kafa derisine daha fazla oksijen gönderecektir. Aynı zamanda daha iyi büyümeyi ve nihayetinde daha uzun süreyi teşvik edecektir.

Saçınızı Kirden Uzak Tutun

Saçınızı daima temiz ve kirsiz tutun Temiz tutmakla aşırı yıkama arasında bir denge kurmanız gerekir. Yağlı saç derisi büyümeye uygun değildir. Ek olarak, sık sık yıkamak, doğal yağların buklelerini çıkaracaktır. Saç derinize zarar verebilir. 

 

Yorumlar